SKŁADNIKI;1 cebula
1 pęczek włoszczyzny
3-5 ziemniaków
3-4 łyżki oliwy z oliwek
kilka ziarenek angielskiego ziela
2 kostki rosołowe
pół główki małej świeżej kapusty
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2/3 szkl śmietany 18%
sól,pieprz
WYKONANIE;
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oliwie.
Do garnka wlej 5-7 szklanek wody,dodaj kostki rosołowe,warzywa i zeszkloną cebulę.
Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw i zalewamy śmietaną.
Dopraw do smaku i posyp natką pietruszki.
Oczywiście śmietanę możemy zastąpić jogurtem naturalnym,tylko jak
dodacie jogurt zupy nie gotujemy bo może się zważyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz