Wyszukiwarka

PRZYSMAK Z BOBEM

SKŁADNIKI;
30 dag kapusty kiszonej
2 cebule
1 pęczek włoszczyzny
1-2 łyżki masła
50 dag bobu mrożonego
60 dag świeżej kapusty białej
3-4 łyżki oleju
1 łyżka mąki pszennej
sól,pieprz,mielona papryka
trochę posiekanej natki selera
WYKONANIE;
Włoszczyznę obierz i pokrój w kostkę.
Cebulę drobno posiekaj oraz świeżą kapustę.
Do garnka wlej 3-4 szklanki wody,dodaj cebulę i większą połowę
włoszczyzny,gotuj około 50-60 minut.
Resztę włoszczyzny i kapustę białą podsmaż na oleju.
Dodaj mrożony bób,kiszoną kapustę lekko podsmaż wszystko
i włóż do garnka z pozostałymi składnikami.
Gotujemy około 15 minut.
Z mąki i masła zrób zasmażkę jasną i wlej do garnka.
Dopraw do smaku i posyp natką selera.
Zamiast bobu możesz użyć groszku z puszki(2 puszki odsącz od zalewy
i dodaj go do pozostałych składników,gdy już będą miękkie).

Brak komentarzy: