Wyszukiwarka

KEBAB DOMOWY SUFLAKI

1/2 kg mięsa mielonego
1 jajko
2-3 cebule średnie
2-3 pomidory
1/2 szkl bułki tartej
3-4 łyżki oliwy z oliwek
3-4 łyżki wina białego nie koniecznie
sól, pieprz, ostra czerwona papryka w proszku
diozmo
pęczek natki pietruszki
WYKONANIE;
Do miski wkładamy mięso mielone, jajko, bułkę tartą, jedną cebulę ścieramy, pół pęczka natki drobno posiekanej, sól, pieprz, ostra papryka, oliwa, wino.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszajcie i formujemy na podłużne kotlety czyli kiebab.
Uformowane kiebab układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku na grilu, po obu stronach.
Pomidory, cebulę kroiny na plajstry lekko solimy.
Dodatkiem do upieczonego kiebabu są pomidory, cebula, pozostała natka pietruszki drobno posiekana i dzadziki oraz pites, które też lekko podpiekamy w piekarniku na grylu lub lekko podsmażamy na patelni.

Brak komentarzy: