1 paczka ciasta francuskiego lub robimy płaty ciasta na pitę
 1/2 kg twarogu
1/2 kg twarogu
300 gr fety
pieprz
2 jajka
3 łyzki oliwy
oliwa do smarowania płat ciasta
WYKONANIE;
 W misce mieszamy fetę, twaróg, pieprz, jajka i dokładnie wyrabiamy.
W misce mieszamy fetę, twaróg, pieprz, jajka i dokładnie wyrabiamy.
Blaszkę lekko smarujemy oliwą i kładziemy płat ciasta, który smarujemy oliwą i tak robimy z dwoma następnymi płatami ciasta.
Na posmarowane trzy płaty ciasta wykładamy przyszykowany farsz serowy, na który nakładamy jeden płat ciasta i smarujemy oliwą.
Zakładamy teraz do środka płaty ciasta które wystają po za blaszkę i smarujemy oliwą, nakładamy pozostałe płaty ciasta, które lekko zawijamy pod spód pity.
Gotową tiropitę smarujemy oliwą i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.
300 gr fety
pieprz
2 jajka
3 łyzki oliwy
oliwa do smarowania płat ciasta
WYKONANIE;
Blaszkę lekko smarujemy oliwą i kładziemy płat ciasta, który smarujemy oliwą i tak robimy z dwoma następnymi płatami ciasta.
Na posmarowane trzy płaty ciasta wykładamy przyszykowany farsz serowy, na który nakładamy jeden płat ciasta i smarujemy oliwą.
Zakładamy teraz do środka płaty ciasta które wystają po za blaszkę i smarujemy oliwą, nakładamy pozostałe płaty ciasta, które lekko zawijamy pod spód pity.
Gotową tiropitę smarujemy oliwą i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor.
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz