Wyszukiwarka

ZAPIEKANKA Z KAPUSTĄ I PARÓWKAMI

SKŁADNIKI;
4 parówki
40 dag mięsa z łopatki
1 papryka czerwona
4 jajka
50 dag kiszonej kapusty
20 dag białej kapusty
10 dag sera żółtego startego lub parmezanu
2 łyżeczki kminku,
pieprz,sól,papryka mielona
olej
WYKONANIE;
Kapustę białą i kiszoną poszatkuj.
Mięso umyj,pokrój w kostkę.
Parówki ponacinaj dość gęsto.
Paprykę oczyść z nasionek i pokrój w cienkie paski.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso,dodaj kapustę,paprykę,kminek
oraz pozostałe składniki do smaku.
Dusimy około 30-40 minut,przekładamy wszystko do formy.
Polewamy jajkami połączonymi z startym serem,na wierzchu układamy parówki.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200*C około 10-15 minut.

Brak komentarzy: