SKŁADNIKI;
60 dag mielonego mięsa
1 kajzerka
1 włoska kapusta
20 dag kiszonej kapusty
1 cebula
1 jabłko
1 jajko
15 dag parmezanu lub innego startego sera
sól,pieprz,gałka muszkatołowa
masło
WYKONANIE;
Kajzerkę namaczamy.
Włoską kapustę wkładamy do wrzątku,po 3-4 minutach zdejmujemy
kilka liści,resztę poszatkuj oraz kiszoną kapustę.
Podsmaż na maśle i podduś do miękkości,dopraw do smaku przyprawami.
Mięso łączymy z odciśniętą kajzerką,kapustą,serem,jajkiem.
Dodaj posiekane jabłko i cebulę,wyrób dokładnie i lekko przypraw.
Formę dobrze natłuść i wyłóż liśćmi kapusty.
Napełnij formę masą i przykryj liśćmi.
Pieczemy w piekarniku 190*C około 45-55 minut.
60 dag mielonego mięsa
1 kajzerka
1 włoska kapusta
20 dag kiszonej kapusty
1 cebula
1 jabłko
1 jajko
15 dag parmezanu lub innego startego sera
sól,pieprz,gałka muszkatołowa
masło
WYKONANIE;
Kajzerkę namaczamy.
Włoską kapustę wkładamy do wrzątku,po 3-4 minutach zdejmujemy
kilka liści,resztę poszatkuj oraz kiszoną kapustę.
Podsmaż na maśle i podduś do miękkości,dopraw do smaku przyprawami.
Mięso łączymy z odciśniętą kajzerką,kapustą,serem,jajkiem.
Dodaj posiekane jabłko i cebulę,wyrób dokładnie i lekko przypraw.
Formę dobrze natłuść i wyłóż liśćmi kapusty.
Napełnij formę masą i przykryj liśćmi.
Pieczemy w piekarniku 190*C około 45-55 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz