Wyszukiwarka

UDKA DROBIOWE MARYNOWANE Z OSTRĄ CHILI

SKŁADNIKI;
12 małych udek(pałeczki)
1-2 papryczki ostrej chili
4-5 łyżek oleju
5-6 łyżek miodu płynnego
sól,pieprz
kilka plasterków ogórka,cząstki pomidorów
kilka liści sałaty do dekoracji.
WYKONANIE;
Udka umyj i osusz,natrzyj solą i pieprzem.
Papryczki chili oczyść z nasionek i pokrój w cienkie krążki.
Pocięte krążki papryczki wymieszaj z miodem i olejem.
Włóż do tego udka,przemieszaj i nakryj folią.
Wstaw do lodówki na około godziny.
Po tym czasie wyjmij udka,ułóż na blaszce.
Nagrzej piekarnik do 180*C i piecz około 30-40 minut,piecz udka
do miękkości na złoty kolor.
Upieczone udka poukładaj na półmisku i udekoruj plasterkami ogórka,
cząstkami pomidorów i sałatą.
Udka możesz podawać z ryżem,frytkami,kulkami ziemniaczanymi.

Brak komentarzy: