Wyszukiwarka

RACUCHY OWSIANE

SKŁADNIKI;
25 dag cukinii
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki płatków owsianych
2 jajka
10 dag sera feta
25 dag kiszonej kapusty
25 dag świeżej kapusty białej
sól,pieprz
1/2 pęczka świeżego koperku
olej do smażenia
WYKONANIE;
Cukinię zetrzyj na tarce o grubym oczku.
Kapustę świeżą poszatkuj drobno.
Warzywa lekko po sol i odstawiamy na około 20 minut.
Kiedy puszczą sok odciśnij dokładnie.
Kiszoną kapustę odciśnij i drobno posiekaj.
Cukinię i obie kapusty połącz wszystko razem,dodaj mąkę i płatki.
Przemieszaj i wbij jajka oraz posiekany koperek,skruszoną fetę.
Przypraw do smaku i dokładnie wszystko połącz.
Na patelni rozgrzej olej.
Nakładaj łyżką porcje ciasta i formuj racuszki.
Smażymy po obu stronach na złoty kolor.

Brak komentarzy: