SKŁADNIKI;
1/2 szkl cukru
1 łyżeczka aromatu waniliowego
3 jajka
3/4 szkl stopionego masła
1/2 szkl kakao
1/2 szkl mąki pszennej
3 łyżki oleju
3 łyżki wody
3/4 szkl posiekanych orzechów laskowych
lub włoskich
2 łyżki śmietany kremówki
bita śmietana
1 opakowanie czekoladek AFTER EIGHT(z nadzieniem miętowym)
WYKONANIE;
Tortownicę(o średnicy 23 cm)wykładamy folią aluminiową i posmaruj masłem.
Mikserem utrzyj stopniowo masło,cukier,aromat waniliowy i dodaj kolejno
żółtka,starannie ubijaj.
Masę wymieszaj z kakao,mąką,olejem i śmietaną oraz wrzuć posiekane
drobno orzechy.
Ubij z białek pianę i delikatnie połącz z masą kakaową.
Przelej masę do formy.
Pieczemy w temperaturze 180*C około 45-50 minut lub gdy ciasto
zacznie pękać z góry(wierzch).
Wystudzone ciasto udekoruj kleksami bitej śmietany i czekoladkami AFTER EIGHT.
1/2 szkl cukru1 łyżeczka aromatu waniliowego
3 jajka
3/4 szkl stopionego masła
1/2 szkl kakao
1/2 szkl mąki pszennej
3 łyżki oleju
3 łyżki wody
3/4 szkl posiekanych orzechów laskowych
lub włoskich
2 łyżki śmietany kremówki
bita śmietana
1 opakowanie czekoladek AFTER EIGHT(z nadzieniem miętowym)
WYKONANIE;
Tortownicę(o średnicy 23 cm)wykładamy folią aluminiową i posmaruj masłem.
Mikserem utrzyj stopniowo masło,cukier,aromat waniliowy i dodaj kolejno
żółtka,starannie ubijaj.
Masę wymieszaj z kakao,mąką,olejem i śmietaną oraz wrzuć posiekane
drobno orzechy.
Ubij z białek pianę i delikatnie połącz z masą kakaową.
Przelej masę do formy.
Pieczemy w temperaturze 180*C około 45-50 minut lub gdy ciasto
zacznie pękać z góry(wierzch).
Wystudzone ciasto udekoruj kleksami bitej śmietany i czekoladkami AFTER EIGHT.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz