SKŁADNIKI; zupa4 łyżki śmietany 30%
zupa borowikowa instant(torebka)
SKŁADNIKI; na uszka
1 jajko
1-2 łyżki oleju
100 g mąki
sól
SKŁADNIKI; na farsz
30 g pleśniowego sera
100 g szpinaku(mrożonego)
pieprz,sól
WYKONANIE;
Zupę przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj śmietanę.
Dopraw do smaku.
FARSZ; szpinak odmrozić,odciśnij i podduś do odparowania płynu.
Ostudzić,dodaj pokruszony ser,dopraw do smaku pieprzem.
ROBIMY USZKA; mąka,jajko,olej zagnieć ciasto(dodaj troszkę wody).
Cienko rozwałkuj,pokrój na kwadraty.
Na każdy kwadrat połóż porcję farszu,zlep po przekątnej i łącz brzegi.
Gotujemy w osolonym wrzątku 2-5 minut do wypłynięcia.
Uszka z farszem podajemy razem z zupą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz