Wyszukiwarka

SPAGHETTI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I CHRZANEM

SKŁADNIKI;
350 g makaronu spaghetti
250 g na ciepło wędzonego łososia
100 g roszponki
1 cytryna duża lub 2 małe
2-3 łyżki chrzanu
3 łyżki śmietany 18%
2 łyżki oliwy z oliwek
sól,pieprz
WYKONANIE;
Makaron gotujemy al dente.
Łososia wędzonego podziel na kawałki.
Z cytryny wyciśnij sok.
Roszponkę opłucz w wodzie i osusz.
Chrzan wymieszaj ze śmietaną.
Nagrzej patelnie i wlej oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.
Roszponkę wkładamy porcjami,ponieważ szybko mięknie i zmniejsza
swoją objętość.
Dodajemy łososia,sos chrzanowy i dokładnie mieszamy.
Odcedź makaron i przełóż do garnka w którym gotowałaś makaron,dodaj sos,
lekko przemieszaj i posyp pieprzem.
Smak spaghetti wzbogaci posiekany świeży koperek.

Brak komentarzy: