SKŁADNIKI;350 g makaronu spaghetti
6-8 plastrów boczku wędzonego
250 g pieczarek
200 g szpinaku
100 g sera błękitnego
WYKONANIE;
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Boczek pokrój na kawałki.
Pieczarki obierz i pokrój na plasterki.
Rozgrzej dużą patelnię i ułóż kawałki wędzonego boczku,kiedy będzie chrupiący
i wytopi się tłuszcz,dodajemy pieczarki.
Smażymy około 5-10 minut.
Dodajemy odcedzony gorący makaron,szpinak i pokruszony ser.
Wszystko podgrzewaj około 5-7 minut,ale mieszaj aż szpinak zmięknie oraz
ser zacznie się topić.
Gotowy makaron przekładamy na talerze i podajemy.
Do tego sosu również pasuje inny makaron(świderki,wstążki).
Przed podaniem posyp pieprzem.
Smak tego dania podkreślą posiekane orzechy włoskie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz