SKŁADNIKI;350 g makaronu spaghetti
2-3 ząbki czosnku
2-3 łyżki oliwy z oliwek
400 g pomidorów krojonych(1 puszka)
2 łyżki kaparów z zalewy
4-5 łyżek oliwek zielonych(lub czarnych)
4 filety anchois
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
wiórki parmezanu
szczypta płatków chilli
WYKONANIE;
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Czosnek,oliwki pokrój na plasterki,posiekaj anchois.
W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek,podsmaż czosnek około 2-4 minut.
Dodaj pomidory,kapary,oliwki,chilli,anchois i dusimy około 10-15 minut.
Odcedzony makaron dokładnie wymieszaj z sosem.
Rozłóż porcje makaronu na talerze i posyp natką i wiórkami parmezanu(albo startym
parmezanem).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz