SKŁADNIKI;4-5 plasterki prosciutto
2 figi świeże
1 garść roszponki
3-4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka miodu płynnego
2 łyżki octu winnego białego
2 plastry żółtego sera(grube)
1 łyżka świeżego imbiru startego
5-6 listków sałaty
WYKONANIE;
Roszponkę,sałatę umyj,osusz i podrzyj na kawałki.
Każdy plaster prosciutto przekrój wzdłuż na pół.
Figi pokrój na ćwiartki.
Foremką do pierniczków wytnij serca z sera.
Imbir,miód,ocet wymieszaj dodaj oliwę z oliwek.
Sosem polewamy składniki sałatki.
Na środku miseczki na wierzch połóż serowe serce.
Możesz wzbogacić smak sałatki dodając orzech włoskie,rukolę.
Do sałatki pasuje rokpol lub camembert.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz