SKŁADNIKI;8 płatów lazanii
30 dag białych szparagów
30 dag zielonych szparagów
15 dag bekonu
3 łyżki parmezanu
3 dag masła
3 łyżki mąki
250 ml mleka
200 ml bulionu
80 ml śmietany
sól,pieprz
WYKONANIE;
W rondelku rozgrzej masło,dodaj mąkę,podsmaż.
Wlej mleko i bulion,roztrzep,gotuj około 15-20 minut.
Pod koniec dodaj śmietanę,dopraw solą i pieprzem.
Płaty lazanii obgotuj w posolonym wrzątku przez 5 minut.
Wylej wodę,zalej zimną wodą,wyjmij,odcedź i poprzekrajaj na połowy.
Szparagi przegotuj,ale nie gotuj.
Pokrój je na połowy,owiń plastrami bekonu i płatami lazanii.
Owinięte szparagi ułóż w brytfannie wysmarowanej masłem.
Zalej przygotowanym beszamelem,posyp parmezanem.
Pieczemy około 20-30 minut w 170*C,aż się ser rozpuści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz