SKŁADNIKI;1 pęczek białych szparagów
4 łyżka masła
1 szkl bułki tartej
200 ml śmietany kwaśnej
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
WYKONANIE;
Szparagi przygotuj tylko skróć czas gotowania do kilku minut.
Rozgrzej na patelni 1 łyżkę masła i upraż na niej bułkę tartą.
Brytfankę wysmaruj masłem,wlej 100 ml śmietany,posyp połową uprażonej bułki tartej
i poukładaj szparagi jeden obok drugiego.
Zalej je 100 ml śmietany,posyp resztą tartej bułki i posyp słodką mieloną papryką.
Na wierzchu poukładaj 3 łyżki masła w wiórkach.
Zapiekamy szparagi w nagrzanym piekarniku do 200*C,aż wierzch się zarumieni.
Podajemy na ciepło z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz