SKŁADNIKI;25 dag filetu z indyka
1 cebula biała
2 główki czosnku
1/3 pęczku koperku
sól,pieprz
1 łyżeczka sosu balsamico
1 łyżeczka octu winnego
3 łyżki oliwy
1 cukinia średnia
15 dag pomidorów koktajlowych
2 czerwone cebule
przyprawa ognista
liście świeżej bazylii
WYKONANIE;
Filet kroję w kostkę,przekładam do miski,dodaję pokrojoną białą cebulę,
3 sprasowane ząbki czosnku,pokrojony koperek,sól,pieprz,ocet winny,sos
balsamico,oliwę,przyprawę ognistą,mieszam wszystko i odstawiam na noc do
lodówki.
Na patyczki do szaszłyków nabijam na przemian mięso,krążki cukinii,cebuli,
pomidora,ząbek czosnku(w łupinie).
Szaszłyki grilluję około 30 minut na wyższym ruszcie,by się nie spiekły.
Upieczone szaszłyki dekoruję listkami bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz