SKŁADNIKI;2 filety ryby ze skórą
1 bakłażan
4 pomidory
15 dag przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
2-3 łyżki bułki tartej
1-2 łyżki żółtego startego sera
oliwa
tymianek,bazylia
WYKONANIE;
Filety dzielę na większe kawałki,oprószam pieprzem i cienko smaruję przecierem.
Bakłażan kroję w krążki(około 0,7 cm grubości),solę.
Czosnek drobno siekam,pomidory kroję w cienkie plastry.
Rybę krótko obsmażam i układam(skórką do dołu) w naczyniu do zapiekania,
nasmarowanym oliwą,posypuję czosnkiem.
Na rybie układam podsmażone plastry bakłażana,a na nich posolone krążki pomidora.
Całość posypuję ziołami i tartą bułką połączoną z serem.
Na koniec skrapiam oliwą.
Piekę około 30-35 minut w temperaturze 180*C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz