SKŁADNIKI;25 dag makaronu świderki
podwójny filet z kurczaka
duży pęczek botwinki
1 łyżka serka mascarpone
8 dag sera żółtego
olej do smażenia
1-2 ząbki czosnku
sól,pieprz
2 łyżki siekanego koperku
WYKONANIE;
Makaron gotuje według przepisu na opakowaniu,odcedzam.
Filet myję,osuszam i kroję w kostkę,oprószam przyprawami.
Na rozgrzanym oleju smażę mięso do miękkości.
Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek.
Umytą i osuszoną botwinkę kroję na małe części i dodaje do mięsa.
Chwilę smażę,by botwina zmiękła.
Mieszam z serkiem mascarpone.
Ser żółty ścieram,posypuję nim botwinę z mięsem.
Gdy się rozpuści,dodaję makaron,podgrzewam,posypuję koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz