Wyszukiwarka

SCHABOWE SZNYCLE Z TYMIANKIEM

SKŁADNIKI;
60 dag schabu
10 dag plastrów boczku
4 łyżki pikantnej musztardy
sól,pieprz
10 dag słonych paluszków
2 gałązki tymianku
2 jajka
mąka do panierki
olej
WYKONANIE;
Schab umyj,osusz i pokrój na 4 porcje,rozbij je na cienkie płaty i oprósz solą,pieprzem.
Każdy posmaruj łyżką musztardy,posyp tymiankiem i połóż po plajstrze boczku.
Kotlety złóż na pół,a krawędzie jeszcze raz lekko rozbij.
Słone paluszki drobno pokrusz.
Złożone sznycle obtocz w mące,następnie w roztrzepanych jajkach i na końcu w pokruszonych paluszkach.
Na patelni rozgrzej olej.
Smażymy kotlety po obu stronach na złoty kolor.
Podajemy z surówką z warzyw,frytkami,kulkami ziemniaczanymi.
Takie sznycle można również obtoczyć w panierce z krakersów lub sezamowych paluszków.

Brak komentarzy: