Wyszukiwarka

SCHABOWE RULONIKI Z ANANASEM

SKŁADNIKI;
8 małych kotletów schabowych
12 plastrów ananasa z puszki
4-6 łyżek oliwy z oliwek
gałązka szałwii
MARYNATA;
2 łyżki miodu
1 łyżka octu winnego
2 łyżki sosu sojowego
1/2 przyprawy do barbecur
papryczka chili
WYKONANIE;
Ananasy odcedź z zalewy i odłóż.
Zalewę wymieszaj z miodem,octem,przyprawą do barbecur,sosem sojowym,posiekaną papryczką(bez pestek).
Plastry schabu lekko rozbij po obu stronach i włóż do przygotowanej marynaty.
Odstaw na około 2 godziny.
Cztery plastry ananasa przekrój na połówki.
Plastry schabu wyjmij z marynaty,na każdy połóż po pół plastra ananasa,zwiń w ruloniki i zepnij
dobrze namoczonymi wykałaczkami.
Dobrze zagrzej patelnię,wlej oliwę i obsmaż ruloniki ze wszystkich stron na rumiano(smażymy około 10 minut).
Zdejmij je z patelni i odłóż w ciepłe miejsce aby nie wystygły.
Na tym samym tłuszczu obsmaż ananasa,osącz z oliwy.
Na podsmażonym ananasie ułóż obsmażone ruloniki schabowe,podawaj ozdobione listkami szałwii.

Brak komentarzy: