Wyszukiwarka

SCHABOWE PRZEKŁADAŃCE

SKŁADNIKI;
8 plastrów schabu cienkich
2 papryki czerwone
15 dag sera żółtego ostrzejszego startego
4 łyżki oleju
sól,pieprz
2-3 gałązki natki pietruszki
WYKONANIE;
Schab umyj,osusz,natnij po obwodzie w kilku miejscach i lekko rozbij z obu strom.
Posyp solą i pieprzem.
Papryki umyj,osusz,przetnij wzdłuż na pół,usuń gniazda nasienne.
Połówki przekrój wzdłuż na pół.
Plastry schabu obsmaż z obu stron na rozgrzanym oleju,smaż na małym ogniu.
Wyjmij je z patelni i na tym samym olejuobsmaż ćwiartki papryki.
Pod koniec oprósz je solą i pieprzem.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż cztery kotlety.
Na każdym połóż kawałek papryki,na nią kolejny kotlet i znów kawałek papryki.
Przez środek przebij je metalową szpadką,a wierzch obficie posyp grubo startym serem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190*C.
Zapiekaj około 15-20 minut.
Podawaj z opiekanymi ziemniakami oraz posypanymi natką pietruszki.

Do przekładania możesz też użyć zielonej papryki.

Brak komentarzy: