Wyszukiwarka

CANNELLONI Z FETĄ

SKŁADNIKI; nadzienie
1 cebula
50 dag mielonego mięsa
45 dag mrożonego szpinaku
1/2 kostki sera feta
100 ml mleka(3,2%)
4 ząbki czosnku
sól,pieprz
SKŁADNIKI; sos pomidorowy
2 cebule
2 puszki pomidorów krojonych
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól,pieprz,papryka słodka mielona
papryka ostra mielona,zioła prowansalskie
25 dag makaronu cannelloni
1/2 kostki sera feta do posypania
olej lub oliwa z oliwek
WYKONANIE;
Podsmażam cebulę,gdy się zeszkli dodaję mięso,doprawiam solą,pieprzem,
i czosnkiem,a po chwili pokrojony szpinak,fetę i mleko.
Duszę około 10-15 minut aż szpinak się rozmrozi.
Robię sos; cebulę szklę na patelni,dodaję pomidory i duszę około 20-25 minut.
Dodaję koncentrat,przyprawiam,doprowadzam sos do wrzenia,zestawiam z ognia.
Nadziewam makaron farszem(łyżeczką),tak aby wypełniał całe wnętrze.
Układam w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Zalewam rurki gorącym sosem.
Posypuję pokrojoną w drobną kostkę fetą.
Piekę około 40-45 minut w temperaturze 180*C.

Brak komentarzy: