SKŁADNIKI;25 dag makaronu falbanki
1 młoda cukinia
10 dag wędzonego łososia w plastrach
opakowanie serka kremowego z papryką i oliwkami
1 cebula średnia
4 ząbki czosnku
pęczek świeżego koperku
4 łyżki mleka(3,2%)
2 łyżki soku z cytryny
sól,pieprz,oliwa
6 łyżek oliwy z oliwek
WYKONANIE;
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu,odcedzam i trzymam w cieple.
Przygotowuję sos; czosnek i cebulę obieram,drobno siekam,a następnie szklę na oliwie.
Dodaję pokrojoną cukinię i duszę około 5-10 minut.
Po tym czasie dodaję łososia pokrojonego w kawałki lub paski.
Następnie posiekany koperek oraz serek.
Wlewam mleko,mieszam,doprawiam do smaku przyprawami.
Zagotuję i odstawiam z ognia.
Ciepły makaron rozkładam na talerze,polewam sosem i od razu podaję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz