SKŁADNIKI;20 dag makaronu wstążki(może być barwiony szpinakiem)
filet z kurczaka
3 łyżeczki pesto bazyliowego
przyprawy do zamarynowania filetu;sól,pieprz
shoarma(do dań z kuchni azjatyckiej),oliwa
2-3 łyżki masła do usmażenia pieczarek
25 dag pieczarek
olej do smażenia
1/2 pęczka natki pietruszki
WYKONANIE;
Filet z kurczaka płuczę,osuszam,nacieram przyprawami i oliwą,odstawiam na około 2 godzin.
Następnie piekę mięso około 20-25 minut w temperaturze 220*C.
Pieczarki myję,obieram,kroję w plasterki,smażę je na maśle.
Doprawiam solą,pieprzem do smaku.
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu,odcedzam.
Upieczony filet kroję w małe kawałki albo paski,wrzucam razem z pieczarkami
na gorącą patelnię z kilkoma łyżek oliwy z oliwek lub oleju.
Chwilę podgrzewam,dodaję makaron,podsmażam mieszam z pesto.
Posypuję drobno posiekaną natką pietruszki,delikatnie mieszam i przekładam
na półmisek. Podaję gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz