Wyszukiwarka

CZEKOLADOWE RURKI

SKŁADNIKI; na ciasto
50 dag ciasta francuskiego
1 jajko do posmarowania
cukier puder
SKŁADNIKI; na nadzienie
50 ml śmietany 12%
10 dag czekolady ciemnej do gotowania
4 brzoskwinie z syropu(puszka)
WYKONANIE;
Zagotuj śmietanę,zdejmij z ognia i dodaj czekoladę pokrojoną w drobne kawałki.
Mieszaj,aż cała się rozpuści.
Brzoskwinie osącz i pokrój w cienkie półksiężyce.
Ciasto rozwałkuj na cienki prostokąt.
Pokrój je w kwadraty 12x12 cm.
Na środku każdego kwadratu rozprowadź wzdłuż krem czekoladowy.
Rozłóż na nim kawałki brzoskwini.
Krawędzie ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i zwiń w rurkę.
Mocno dociśnij końce.
Rurki ułóż na blaszce sklejeniem do dołu.
Posmaruj jajkiem,piecz w 200*C około 20 minut.

Gdy wystygną,udekoruj resztą czekolady i oprósz cukrem pudrem.

Brak komentarzy: