SKŁADNIKI;2 udka z kurczaka
4 liście pora(zielona część)
1 dag grzybów mun
20 dag makaronu ryżowego(nitki) i saszetka ryżu białego
3 łyżki sosu sojowego ciemnego
4 łyżki sosu chili z czosnkiem
3 łyżki przyprawy azjatyckiej typu wok
2 łyżki oliwy
sól,pieprz
WYKONANIE;
Mięso myję,usuwam skórkę i kości.
Kroję na drobne paseczki.
Gotuję ryż i makaron.
Grzyby mun moczę w gorącej wodzie 15 minut.
Potem gotuje je 15 minut i odcedzam.
Wystudzone kroję na cienkie paseczki.
Por drobno siekam.
Mięso,grzyby i por smażę na patelni typu wok lub zwykłej wysokiej.
Doprawiam sosem i przyprawą azjatycką.
Mieszając,smażę,aż mięso stanie się miękkie.
Dodaję odsączony makaron(kroję go,żeby wygodniej się jadło) oraz ryż.
Wszystko razem smażę,mieszając,jeszcze około 5-7 minut.
Podaję od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz