Wyszukiwarka

ZUPA MARYNARSKA

SKŁADNIKI;
Αποτέλεσμα εικόνας για smacznego2 cebule
75 dag wołowej łopatki
75 dag ziemniaków
1 łyżeczka soli
2 - 3 listki laurowe
1 gożdzik
6 - 8 ziarenek czarnego pieprzu
2-3 łyżki siekanej natki pietruszki
WYKONANIE;
Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zagotować 3/4 litra wody. Mięso umyć , pokroić w kostkę, włożyć do wody i kilka minut gotować , zbieramy szumowiny.Dodać ziemniaki,cebulę i sól.ziarenka pieprz i liski laurowe. Przykrywamy zupę i trzymamy na ogniu(małym) około 2 godzin.Gdy warzywa się rozgotują a mięso będzie miękkie zupa jest gotowa. Zupę przelewamy do wazy i posypujemy natką pietruszki( jeśli wlewamy na talerz to też każdą porcję posyp koperkiem).
Zupę podajemy na gorąco z kiszonymi ogórkami i pieczywem.

Brak komentarzy: