SKŁADNIKI;
50 dag grzybów
1 cebula
1/2 szkl kwaśnej śmietany
3-4 łyżki tartej bułki
2 łyżki masła
natka pietruszki
sól, pieprz
WYKONANIE;
Grzyby umyć a następnie osuszyć i pokroić w paski.Cebulę drobno posiekać.Rozgrzewamy na patelni masło , wrzucamy cebulę i lekko zeszklić ,po chwili dorzucamy pokrojone grzyby.Całość smażymy około 30 minut, często mieszamy.Posypać tartą bułką,posolić i popieprzyć.Zdejmujemy patelnię z ognia i przekładamy grzyby do półmiska, wymieszaj z kwaśną śmietaną.Danie posypać zieloną pietruszką.
1 cebula
1/2 szkl kwaśnej śmietany
3-4 łyżki tartej bułki
2 łyżki masła
natka pietruszki
sól, pieprz
WYKONANIE;
Grzyby umyć a następnie osuszyć i pokroić w paski.Cebulę drobno posiekać.Rozgrzewamy na patelni masło , wrzucamy cebulę i lekko zeszklić ,po chwili dorzucamy pokrojone grzyby.Całość smażymy około 30 minut, często mieszamy.Posypać tartą bułką,posolić i popieprzyć.Zdejmujemy patelnię z ognia i przekładamy grzyby do półmiska, wymieszaj z kwaśną śmietaną.Danie posypać zieloną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz