Wyszukiwarka

ZUPA CHRZANOWA

SKŁADNIKI;
Αποτέλεσμα εικόνας για kucharka300g wędzonego boczku
włoszczyzna
2 ząbki czosnku
300g kiełbasy
1-2 liście laurowe
1 słoik tartego chrzanu(300g)
2-4 ziarenka angielskiego ziela
6 jajek(ugotować na twardo)
1/2 litra mleka
WYKONANIE;
Boczek i kiełbasę zalej 2 litrami wody,zagotuj,zdejmij szumowiny.Dodaj obraną włoszczyznę,
listki laurowe,ziele angielskie i czosnek, lekko posolić.
Wywar gotuj przez godzinę,wyjmij i usuń warzywa.Pokrój mięso;kiełbasę na plastry,boczek w kostkę.
Mleko podgrzej,aby nie zważyło się w ciepłym wywarze,i wlej do zupy(wcześniej zahartuj je wywarem).
Chrzan wymieszaj z chochlą zupy i wlej do garnka.Wrzuć pokrojone wędliny.
Zupę podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo,możesz posypać ją natką pietruszki.
Zupę można zagęścić mąką.Będzie jeszcze lepsza i ostrzejsza po dodaniu świeżo tartego chrzanu.

Brak komentarzy: