Wyszukiwarka

WOŁOWINA W PIWIE

SKŁADNIKI;
20 dag boczku
160 dag wołowiny
1 łyżka smalcu
250 ml ciemnego piwa
250 ml wywaru z mięsa
2 cebule średnie
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku
1-3 listków laurowych
1 łyżka mąki
sól
WYKONANIE;
Mięso i boczek pokroić w plastry. Cebulę i czosnek posiekać.
Roztopić w garnku smalec i podsmażyć mięso. Następnie wyjąć je z tłuszczu i usmażyć boczek.
Po wyjęciu boczku na smalcu podsmażyć cebulę,czosnek i mąkę. Dolać do nich piwo i wywar mięsny.
Całość zagotować,dodać przyprawy oraz usmażone mięso i boczek.
Wstawić na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180*C.

Brak komentarzy: