SKŁADNIKI;300 g świeżego szpinaku
400 g wędzonego łososia
4 jajka
2 płaskie łyżki mąki
szczypiorek do obwiązania
do panierowania;posiekane migdały,orzech lub sezam
sól,pieprz
olej do smażenia
WYKONANIE;
Jajka rozbijam i rozdzielam białka od żółtek(jedno białko zostaw będzie potrzebne
do panierowania).
Do miski z żółtkami dodaję dwie płaskie łyżki mąki,ucieram na masę.
Ubijam białka na sztywną pianę i dodaję ją do żółtek.
Na patelni rozgrzewam o drobinę oleju i z jajek smażę dwa puszyste omlety.
Układam je na kuchennej desce,układam na nie cieniutkie plasterki łososia
a potem listki szpinaku.
Doprawiam,zwijam je w rolady i związuję szczypiorkiem.
Gotowe rolady smaruję ze wszystkich stron białkiem i panieruję w siekanych
orzechach,migdałach lub sezamie.
Ponownie lekko podsmażam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz