Wyszukiwarka

ZUPA DWA KREMY NA TALERZU

SKŁADNIKI;
KREM;;1;;
puszka pomidorów(w sezonie świeże)
3 szkl bulionu
1 ziemniak duży
1 cebula
1 ząbek czosnku
chili
oliwa z oliwek
sól,pieprz,oregano
KREM;;2;;
1 op mrożonego szpinaku(w sezonie świeży)
3 szkl bulionu
2 łyżki mąki
2 łyżki masła
2 łyżki parmezanu
2 łyżki śmietany
1 ząbek czosnku
sól,pieprz,gałka muszkatołowa
WYKONANIE;
KREM,,1,,Warzywa bez pomidorów oczyść i pokrój.
Przesmaż w garnku na oliwie,dodaj oregano i bulion,gotuj około 10 minut.
Dodaj pomidory,ugotuj i zmiksuj aby powstał krem.
KREM,,2,,W garnku na maśle zeszklij posiekany czosnek,oprósz mąką i zasmaż.
Dodaj bulion,zagotuj.
Dodaj szpinak i ugotuj,dopraw,dodaj ser,śmietanę.
Oba kremy osobno zmiksuj,dopraw.
Wlej razem na talerz,nie mieszając.
Zupę:2 w 1 też możesz zrobić z papryki i groszku.

Brak komentarzy: