Wyszukiwarka

PIECZEŃ RZYMSKA

SKŁADNIKI;
4 jajka
600 g mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego)
1 łyżeczka majeranku
2-3 ząbki czosnku
1 cebula średnia
3-4 łyżki oliwy z oliwek
1/2 szkl tartej bułki
1 łyżka masła
sól,pieprz
WYKONANIE;
Mięso dokładnie wyrabiamy z 1 całym jajkiem,majerankiem,czosnkiem(przeciśnij
przez praskę),oliwę z oliwek,bułką tartą,cebulą(zetrzyj na tarce).
Wyrobione mięso podziel na połowę.
Trzy jajka ugotuj na twardo.
Keksówkę wysmaruj masłem i obsyp lekko bułką tartą.
Jedną połowę ciasta wyłóż na spód keksówki,ułóż ugotowane,obrane jajka jedno
za drugim i przykryj drugą połową mięsa.
Pieczemy około 50-60 minut w 190*C.
Pieczeń wystudź,podajemy pokrojoną w plastry. 

Brak komentarzy: