SKŁADNIKI;na bezy100 g cukru pudru
białko
WYKONANIE; bezy
Białko ubij na sztywną pianę,stopniowo dodawaj cukier puder,przez cały czas ubijaj.
Do rękawa cukierniczego nałóż bezę i wyciśnij na papier do pieczenia.
Pieczemy i suszymy około 20 minut w 120*C.
SKŁADNIKI;na ciasto
100 g mielonych migdałów
90 g mąki pszennej
80g zimnego masła
1 jajko
1 łyżka cukru
pół słoiczka musu cytrynowego lemon curd
WYKONANIE;
Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieć,uformuj kulę i wstaw do lodówki na 30 minut.
Ciasto włóż pomiędzy 2 atkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj.
Wycinamy koło z otworem na środku(użyj foremki albo szklanki).
Pieczemy w 190*C około 20 minut,wyjmij upieczone ciasto i wystudź.
Na spód wyłóż lemon curd,udekoruj bezami i posyp cukrem pudrem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz