Wyszukiwarka

BROWNIE

SKŁADNIKI;
200 g gorzkiej czekolady
1 kostka masła
2/3 szkl mąki
6 jajek
5 dag orzechów włoskich(łuskanych)
30 dag cukru
WYKONANIE;
Nad garnkiem z gotująca się wodą umieścić miskę,wkładamy do niej masło,pokruszoną czekoladę,
mieszamy aż się rozpuści. Jajka ubijamy mikserem,stopniowo dodajemy cukier i mąkę,nadal miksując
powoli wlewamy ostudzoną czekoladę z masłem, a następnie wymieszać masę z pokruszonymi orzechami.
Spód blachy (60 x 35)wyłożyć papierem do pieczenia i przelać przygotowane ciasto,wyrównać powierzchnię.
Wstawiamy ciasto do piekarnika rozgrzanego do 200*C i pieczemy około 20 minut,po czym wyjąć je i ostudzić,
Wyjąć z blachy,usunąć pergamin.
Przed podaniem pokroić na kwadraty.(100 g-430 kcal)

Brak komentarzy: