Ma ciemnoniebieskie jagody z omszoną skórką.
Owoce zawierają dużo cukrów(około 13%),błonnik,garbniki,dużo witaminy C,
witaminy B,B1,B2,PP oraz wapń,żelazo,potas,fosfor,pektyny.
Poprawiają ostrość widzenia,regulują pracę przewodu pokarmowego.
Najlepsze są świeże borówki,bez żadnych dodatków.
Tak słodkie,że nie posypujemy cukrem,można je też dodawać do ciast,lodów,
sałatek owocowych.Bardzo dekoracyjnie- ozdabia się nimi desery,zimne napoje.
witaminy B,B1,B2,PP oraz wapń,żelazo,potas,fosfor,pektyny.
Poprawiają ostrość widzenia,regulują pracę przewodu pokarmowego.
Najlepsze są świeże borówki,bez żadnych dodatków.
Tak słodkie,że nie posypujemy cukrem,można je też dodawać do ciast,lodów,
sałatek owocowych.Bardzo dekoracyjnie- ozdabia się nimi desery,zimne napoje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz