SKŁADNIKI;
2 cukinie( pokrojone w drobne wstążeczki)
3 marchewki( pokrojone w cieniutkie wstążeczki).
2 łyżki masła
1 cytryna
1/2 szkl wrzątku
1 łyżczka suszonego tymianku lub kilka gałązek świeżego
sól, pieprz
WYKONANIE;
Przygotuj najpierw 4 duże arkusze papieru do pieczenia. Na środku każdego papieru ułóż trochę pokrojonych warzyw. A na warzywa połóż porcje ryby, którą najpierw przypraw solą i pieprzem.
Kawałki ryb skrop cytryną i na wierzch połóż trochę masła i tymianek. Jak już masz gotowe polej to 2 łyżkami wrzątku i zamknij szczelnie papier zbierając brzegi i zwijając .Można umocnić całość owijając pakunki folią aluminiową.
Wkładamy do piekarnika na 20 minut w 180.
Nagrzej piekarnik wcześniej. Podajemy cały pakunek na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz