1 paczka makaronu świderki
1 puszka tuńczyka (konserwa)
1 cebula drobno posiekana
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki majonezu
2 łyżki oliwy z oliwek
WYKONANIE;
Makaron gotujemy na mięko w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.
Odcedzony makaron wkładamy do głebokiego naczynia lub do garnka.
Na patelnie wlewamy oliwę i podsmażamy lekko cebulkę na złoty kolor, dodajemy przecier pomidorowy, podlewamy lekko wodą i pozostawiamy aby zagotował się sos i wyparowała woda.
Do prawie gotowego sosu dodajemy tuczyka, ktrego rozdrabniamy widelcem i majonez, dokadnie mieszamy i pozostawiamy na kilka minut aby się zagotowało.
Przyszykowany sos z tuńczyka wlewamy do makaronu i dokładnie mieszamy aby połączyć składniki.
Podajemy na ciepło lub zimno jako sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz