1 szkl ryżu
30 dag fasolki szparagowej kroimy na kawałki
1-2 marchewki kroimy w kostkę
pół pora drobno posiekać
30 dag kiełbasy lub wędliny kroimy w kostkę
sól, pieprz
przyprawa warzywna typu wegeta
1 kostka drobiowa
2 łyżki mąki
2-3 łyżki śmietany
WYKONANIE;
Do garnka wlewamy 3 szkl wody i wsypujemy ryż, gotujemy na sypko.
Do garnka wlewamy oliwę i lekko podsmażamy kiełbasę lub wędlinę.
Do podsmażonej wędliny wkładamy fasolkę, marchewkę, pora, kostkę rosołową i zalewamy 2-3 szkl wody i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Następnie doprawiamy do smaku.
Rozrabiamy mąkę, śmietanę w 1/2 szkl wody i zalewamy warzywa, mieszamy aby wszystko dokładnie się połączyło i zagotowało.
Gotowym warzywnym sosem polewamy ryż.
30 dag fasolki szparagowej kroimy na kawałki
1-2 marchewki kroimy w kostkę
pół pora drobno posiekać
30 dag kiełbasy lub wędliny kroimy w kostkę
sól, pieprz
przyprawa warzywna typu wegeta
1 kostka drobiowa
2 łyżki mąki
2-3 łyżki śmietany
WYKONANIE;
Do garnka wlewamy 3 szkl wody i wsypujemy ryż, gotujemy na sypko.
Do garnka wlewamy oliwę i lekko podsmażamy kiełbasę lub wędlinę.
Do podsmażonej wędliny wkładamy fasolkę, marchewkę, pora, kostkę rosołową i zalewamy 2-3 szkl wody i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Następnie doprawiamy do smaku.
Rozrabiamy mąkę, śmietanę w 1/2 szkl wody i zalewamy warzywa, mieszamy aby wszystko dokładnie się połączyło i zagotowało.
Gotowym warzywnym sosem polewamy ryż.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz