1 1/2 szkl mąki
1/2 szkl cukru
3/4 kostki margaryny
2 żółtka
2 łyżeczki kakao
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
CIASTO BIAŁE;
1 kostka margaryny
1/2 szkl cukru
1 1/2 kaszy manny
1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia
olejek rumowy
1 szkl mleka
WYKONANIE;
Gotowe ciasto wykładamy na posmarowaną lekko tłuszczem blaszkę.
Następnie zagniatamy ciasto białe nie dodając mleka.
Zagniecione ciasto białe kładziemy na ciasto ciemne.
Wstawiamy do zimnego piekarnika na około 45 minut w 180 stopni.
Upieczone ciasto wyjmujemy.
Mleko podgrzewamy aby było gorące.
Gorącym mlekiem równomiernie polewamy ciasto w blaszce.
Ciasto odstawiamy do dobrego ostudzenia i dopiero kroimy.
Jeśli ktoś chce ciasto może polać polewą czekoladową.
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz