Wyszukiwarka

MAKARON Z ŁOSOŚEM I MAJONEZEM

2 konserwy łosośa
1 paczka makaronu rurek (penes 500 g)
100 gr śmietamy kremówki
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki maronezu
100 gr parmezanu startego lub żółtego sera
1/2 szkl mleka
1 łyżeczka musztardy
100 gr kukurydzy konserwowej jak ktoś chce
1 czerwona papryka drobno posiekana
2 świeże cebulki ze szczypiorkiem drobno posiekane
sól, pieprz
WYKONANIE;
Zagrzewamy piekarnikw 180 stopniach.
Gotujemy makaron na miękko w lekko osolonej wodzie.
W misce rozrabiamy dokładnie śmietanę, majonez, jogurt, permezana, mleko, musztardę, sól, pieprz.
Do rozrobionych składników dodajemy ugotowany makaron i łososia pokrojonego w kawałki, kukurydzę, świeżą cebulkę,paprykę drobno posiekaną wszystko dokładnie wymieszamy i wylewamy na blaszkę.
Blaszkę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy około 35 minut zależności od piekarnika.
Przed samym końcem około 15-10 minut zdejmujemy folię i zapiekamy lekko na złoty kolor.
Podajemy na gorąco czyli od razu.

Brak komentarzy: