Wyszukiwarka

JAJECZNE SUFLAKI

8 jajek
1/2 kg mięsa mielonego
1 cebula drobno posiekana
5 łyżek oliwy z oliwek
natka pietruszki drobno posiekana
natka koperku drobno posiekana
3 łyżki sera startego żółtego i  (kiefalograwiera)
sól, pieprz
WYKONANIE;
Podsmażamy cebulę z mięsem mielonym na oliwie.
Dodajemy sól, pieprz,1/2 szkl wody i gotujemy aż zmięknie mięso i wypije wodę.
Odstawiamy na bok mięso aby lekko ostygło i dodajemy starty ser , natki pietruszki i koperku, wymieszajcie dokładnie.
Robimy 4 omlety z jajek ( placki jajeczne z 2 jajek, każdy jeden),które przekręcamy i lekko podsmażamy po obu stronach.
Na gotowe placki jajeczne nakładamy nasze farsz mięsny i zawijamy w rulonik.
Z składników wychodzą 4 porcje.


Brak komentarzy: