55 gr tarama ( ikra rybna zakonserwowana)białego lub czerwonego
250-300 gr chleba
1 cytryna sok(średnia)
1/2 szkl oliwy z oliwek
WYKONANIE;
Chleb moczymy i dobrze wyciskamy aby odsączyć wodę.
Do miksera wkładamy odsączony chleb, tarama i dokładnie miksujemy na jednolitą masę.
Do zmiksowanej masy dodajemy powoli oliwę i sok z cytryny i dokładnie wszystko miksujemy.
W przypadku jeśli jest zbyt wodniste dodajemy odsączonego chleba, a jeśli jest zbyt gęste podlewamy po mału jeszcze oliwą.
Doprawiamy do smaku tylko pamiętajcie oliwę i sok z cytryny wlewajcie stopniowo aby doprawić tamara.
Nie używamy soli ani innych przypraw.
250-300 gr chleba
1 cytryna sok(średnia)
1/2 szkl oliwy z oliwek
WYKONANIE;
Chleb moczymy i dobrze wyciskamy aby odsączyć wodę.
Do miksera wkładamy odsączony chleb, tarama i dokładnie miksujemy na jednolitą masę.
Do zmiksowanej masy dodajemy powoli oliwę i sok z cytryny i dokładnie wszystko miksujemy.
W przypadku jeśli jest zbyt wodniste dodajemy odsączonego chleba, a jeśli jest zbyt gęste podlewamy po mału jeszcze oliwą.
Doprawiamy do smaku tylko pamiętajcie oliwę i sok z cytryny wlewajcie stopniowo aby doprawić tamara.
Nie używamy soli ani innych przypraw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz