2 cebulki ze szczypiorem
8-10 krewetek ugotowanych i obranych
1 ogórek oczyszczony ze skórki
350 gr makaronu muszelek
1 łyzeczka natki koperku drobno posiekanego
SOS;
2 łyżki jogurtu
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
WYKONANIE;
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie, odcedzamy bardzo dobrze.
Do odcedzonego makaronu dodajemy pokrojonego ogórka, koperek, krewetki i drobno posiekaną cebulę ze szczypiorkiem.
W miseczce łączymy składniki do sosu i dokładnie mieszamy.
Sos dodajemy do makaronu i dokładnie wymieszajcie aby sos połączył się dobrze z makaronem.
8-10 krewetek ugotowanych i obranych
1 ogórek oczyszczony ze skórki
350 gr makaronu muszelek
1 łyzeczka natki koperku drobno posiekanego
SOS;
2 łyżki jogurtu
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
WYKONANIE;
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie, odcedzamy bardzo dobrze.
Do odcedzonego makaronu dodajemy pokrojonego ogórka, koperek, krewetki i drobno posiekaną cebulę ze szczypiorkiem.
W miseczce łączymy składniki do sosu i dokładnie mieszamy.
Sos dodajemy do makaronu i dokładnie wymieszajcie aby sos połączył się dobrze z makaronem.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz