Wyszukiwarka

ROLADA NIESPODZIANKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM (GLIKO ROLO ME FILLO KROYSTAS)

1 mała paczka zwykłych herbatników
1/2 paczka ciasta francuskiego
1 gorzka czekolada
2 łyżki rozpuszczonego masła
1/2 szkl skruszonych orzechów włoskich
1 łyżeczka cynamonu
WYKONANIE;
Czekoladę kruszymy albo ścieramy na dużym oczku tarki, herbatniki kruszymy dodajemy orzechy, cynamon i łączymy wszystko razem.
Bierzemy ciasto francuskie co najmniej 3 płaty, każdy płat lekko smarujemy rozpuszczonym masłem.
Na posmarowane płaty ciasta kładziemy nasze herbatniki zmieszane z czekoladą, orzechami i cynamonem i zwijamy roladę
Brzegi ciasta zakładamy do środka i zwijamy, zawijając roladę lekko smarujemy masłem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku.
W 180 stopniach 30-45 minut.
Podawać można posypując cukrem pudrem,  polewamy polewą czekoladową lub syropem(cukier, woda)
Mój przepis jest na jedną  roladę jeśli będziecie robić 2-3 zwiękrzamy ilość składników.

Brak komentarzy: