1/2 kg ziemniaków
1 mała główka kapusty posiekanej drobniutko
2 łyżki śmietany gęstej
1-2 cebulki ze szczypiorkiem
1 łyżka masła
2 łyżki mleka
WYKONANIE;
Gotujemy ziemniaki, kapustę w lekko osolonej wodzie i gotujemy około 30 minut aż będa miękie, odcedzamy dokładnie i tłuczemy na papkę.
Do osobnego garneczka wlewamy mleko, śmietanę i pozostawiamy do zagotowania.
Do gotującego się sosu wrzucamy drobno poieksną świeżą cebulkę wymieszajcie lekko i wlewamy po mału do pure ziemniaków i dokładnie łączymy .
Na sam koniec dodajemy masło doprawiamy do smaku pieprzem, solą i dokładnie mieszamy aby wszystko się ze sobą połączyło.
Sałatke można podawać do wszystkich dań mięsnych ; pieczonego mięsa, duszonego,smażonego oraz gotowanego.
1 mała główka kapusty posiekanej drobniutko
2 łyżki śmietany gęstej
1-2 cebulki ze szczypiorkiem
1 łyżka masła
2 łyżki mleka
WYKONANIE;
Gotujemy ziemniaki, kapustę w lekko osolonej wodzie i gotujemy około 30 minut aż będa miękie, odcedzamy dokładnie i tłuczemy na papkę.
Do osobnego garneczka wlewamy mleko, śmietanę i pozostawiamy do zagotowania.
Do gotującego się sosu wrzucamy drobno poieksną świeżą cebulkę wymieszajcie lekko i wlewamy po mału do pure ziemniaków i dokładnie łączymy .
Na sam koniec dodajemy masło doprawiamy do smaku pieprzem, solą i dokładnie mieszamy aby wszystko się ze sobą połączyło.
Sałatke można podawać do wszystkich dań mięsnych ; pieczonego mięsa, duszonego,smażonego oraz gotowanego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz