3 udziki z indyka
4-5 ziemniaków
trochę oliwy do smażenia
sól, pieprz
troszkę musztardy
troszkę musztardy
WYKONANIE;
Ziemniaki kroimy w zdłuż i układamy między udzikami.
Polewamy lekko oliwą z oliwek pieprzymy, solimy, lekko posmarujcie musztardą i podlewamy 1 szkl wody.
Blaszkę nakrywamy folia aluminiowa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w 200 stopniach aż mięso będzie miękie.
Jeśli nasze udziki są miękie zdejmujemy folię i podpiekamy lekko na złoty kolor ziemniaki.
Udziki podajemy z sałatka grecka lub surówka
Porcja ta jest na 3 osoby.
Polewamy lekko oliwą z oliwek pieprzymy, solimy, lekko posmarujcie musztardą i podlewamy 1 szkl wody.
Blaszkę nakrywamy folia aluminiowa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w 200 stopniach aż mięso będzie miękie.Jeśli nasze udziki są miękie zdejmujemy folię i podpiekamy lekko na złoty kolor ziemniaki.
Udziki podajemy z sałatka grecka lub surówka
Porcja ta jest na 3 osoby.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz