1/2 szkl cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 cytryny starta skórka
1 łyżeczka soku z cytryny
2 1/2 szkl mąki
pół kostki masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
MASA CYTRYNOWA;
4 łyżki masła
1 cytryny starta skórka
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 szkl cukru pudru
WYKONANIE;
Najpierw nagrzewamy piekarnik do 170-180 stopni.
Masło ucieramy z cukrem pudrem, cukier waniliowym i starta skórk z cytryny i sok.
Ucieramy dokładnie na puszystą masę i dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia ale wsypujemy stopniowo i zagniatamy cały czas ciasto.
Gotowe ciasto rozwałkujemy na średnią grubość i wycinamy kółka.
Blaszkę lekko smarujemy tłuszczem i układamy ciasteczka pozostawiajac między nimi odstępy.
Pieczemy 15-25 minut i wykładamy do ostudzenia.
Robimy masę ucierając masło z cukrem, skórka i sokiem z cytryny aż nam powstanie puszysta masa.
Smarujemy ciastka po płaskiej stronie masa 1 łyżeczka masy i przykrywamy drugim ciastkiem.
1 cukier waniliowy
1 cytryny starta skórka
1 łyżeczka soku z cytryny
2 1/2 szkl mąki
pół kostki masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
MASA CYTRYNOWA;
4 łyżki masła
1 cytryny starta skórka
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 szkl cukru pudru
WYKONANIE;
Najpierw nagrzewamy piekarnik do 170-180 stopni.
Masło ucieramy z cukrem pudrem, cukier waniliowym i starta skórk z cytryny i sok.
Ucieramy dokładnie na puszystą masę i dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia ale wsypujemy stopniowo i zagniatamy cały czas ciasto.
Gotowe ciasto rozwałkujemy na średnią grubość i wycinamy kółka.
Blaszkę lekko smarujemy tłuszczem i układamy ciasteczka pozostawiajac między nimi odstępy.
Pieczemy 15-25 minut i wykładamy do ostudzenia.
Robimy masę ucierając masło z cukrem, skórka i sokiem z cytryny aż nam powstanie puszysta masa.
Smarujemy ciastka po płaskiej stronie masa 1 łyżeczka masy i przykrywamy drugim ciastkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz