Makaron
2 puszki tuńczyka z wodą
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 kieliszek wódki
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki cukru
sól, tymianek, bazylia, rozmaryn
WYKONANIE;
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie i wlejcie troszkę oliwy.
Ugotowany makaron odcedzamy.
W drugim garnku robimy sos, wkładamy koncentrat pomidorowy rozrobiony lekko z wodą, cukier, tymiantk, sól, pieprz i dokładnie wszystko łączymy ze sobą.
Jeśli zacznie się gotować , sos będzie robić się gęstowaty wrzucamy tuńczyka (odcedzamy z konserwy wodę), rozmaryn i wlewamy kieliszek wódki, pozostawiamy około 5 minut aby wszystko się przegotowało i sos jest gotowy.
Makaron z tuńczykiem na talerzu możemy posypać startym serem.(kiefalograwiera).
2 puszki tuńczyka z wodą1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 kieliszek wódki
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki cukru
sól, tymianek, bazylia, rozmaryn
WYKONANIE;
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie i wlejcie troszkę oliwy.
Ugotowany makaron odcedzamy.
W drugim garnku robimy sos, wkładamy koncentrat pomidorowy rozrobiony lekko z wodą, cukier, tymiantk, sól, pieprz i dokładnie wszystko łączymy ze sobą.
Jeśli zacznie się gotować , sos będzie robić się gęstowaty wrzucamy tuńczyka (odcedzamy z konserwy wodę), rozmaryn i wlewamy kieliszek wódki, pozostawiamy około 5 minut aby wszystko się przegotowało i sos jest gotowy.
Makaron z tuńczykiem na talerzu możemy posypać startym serem.(kiefalograwiera).

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz